רונית ורד ואייל לביא,

פנקייק אמריקאי קלאסי - מתכון בסיסי

אייל לביא, שף מסעדת רוקח 73

פופרטיס (נמרוד סונדרס)
פופרטיס (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל–6–10 יחידות:
  • 1 כוס ‏(100 גרם‏) קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפיות אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 3 כפיות חמאה מומסת
  • 2/3 כוס ‏(150 מ"ל‏) חלב
  • שמן או חמאה לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח. טורפים פנימה את הביצה והחמאה המומסת ומוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את החלב, עד שמתקבלת בלילה סמיכה ללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • 2. מחממים מחבת מתאימה על להבה בינונית. משמנים בשכבה דקה של שמן או חמאה ובעזרת מצקת מוזגים למחבת כמות של בלילה לפנקייק אחד. ממתינים עד שהפנקייק מזהיב בצדו התחתון והופכים בזהירות בעזרת מרית או כף עץ שטוחה.
  • 3. ממתינים עד שהצד השני מזהיב ומוציאים לצלחת הגשה. חוזרים על התהליך עד שהבלילה נגמרת.
  • טיפ: אם הבלילה סמיכה מדי ניתן לדלל אותה בעזרת חלב או מים לפי הצורך. אפשר לשדרג את הפנקייק אם משתמשים ב–1/3 כוס חלב ו–1/3 כוס בירה במקום רק בחלב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם