- 1. מתחילים בלילה קודם: מניחים את כל הביצים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. משאירים לילה שלם לבישול על אש קטנה תוך שמקפידים לבדוק את המים כל פעם. עדיף להשאיר על פלטה חשמלית (אפשר גם לשים את הביצים בסיר לחץ לפחות ל-6 שעות)
-
- 2. מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) בסיר עם הרבה מים כשעה עד שמתרככים.
-
- 3. מכינים את החצילים, ואסור לפסוח על שום שלב: קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך (חשוב מאוד!) ברוחב של פחות מסנטימטר. מניחים על תבנית עם נייר סופג וממליחים את החצילים עם מלח גס. נותנים להם להתחמם בשמש בערך שעתיים. לפני הטיגון טופחים עליהם עם נייר סופג כדי להוציא את כל שאריות המלח והמים.
-
- 4. מכינים טחינה: מעבירים את הטחינה לקערה. מוסיפים לה מים ולימון ומערבבים. אם יש צורך מוסיפים קצת יותר מים או לימון אם אתם אוהבים את הטחינה דלילה יותר. רק אחרי שהטחינה מגיעה למרקם הרצוי מוסיפים שום ותבלינים. אפשר גם להוסיף פטרוזיליה קצוצה.
-
- 5. מחממים שמן עמוק (בערך 4 ס"מ) במחבת. מחכים שהשמן רותח ומטגנים את החצילים. בודקים צד אחד אחרי 2 דקות והופכים. מוציאים את כל החצילים. כשהמחבת נקיה מחצילים היא צריכה להתחמם שוב ורק אז נכנס סיבוב נוסף לשמן. אסור להכניס למחבת עוד חצילים חדשים אם יש חצילים חצי מטוגנים.
-
- 6. כל אחד מכין לעצמו את הפיתה האולטימטיבית: חלק חוצים את הביצה, ומכניסים לפיתה חלק מועכים אותה עם הסלט. מוסיפים טחינה, חציל, רשאד ואפשר גם תפוח אדמה (אבל רצוי לאכול אותו בצד)הכי טרי שיש.
-
- 7. אצלנו במשפחה מנסים להימנע (בעיקר בקיץ) אבל מי שאוהב יוסיף גם עמבה.