חצילים ממולאים

חציל ממולא (רוני קדר)
חציל ממולא (רוני קדר)

מצרכים

  • 3 חצילים ארוכים
  • 250 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • עלים קצוצים מ-2 גבעולי סלרי
  • כף בהרט
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי המילוי (כן, המילוי הוא ללא אורז) ומניחים בצד בקערה מכוסה.
  • 2. קולפים את החצילים וחוצים ל-2 לרוחב. בעזרת כף פריזיאן או סכין עם סיומת עגולה, מרוקנים את תוך החצילים כך שמשאירים מעט פחות מ-1 ס"מ בדפנות ובתחתית.
  • 3. קוצצים את בשר החציל ומוסיפים לתערובת הבשר והתבלינים.
  • 4. ממלאים את החצילים בבשר אך לא עד סוף החציל. הבשר יתנפח מעט.
  • 5. בסיר מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מניחים את החצילים (לרוחב או לאורך, תלוי בגודל הסיר) ונזהרים שלא לפזר את הבשר בחציל.
  • 6. מביאים לרתיחה שניה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה או עד שהחציל רך מאוד ומשנה את צבעו מעט.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם