סמבוסק גבינה מלוחה

סמבוסק גבינה אפוי, שזוף וסקסי. מיקי שמו מכין את הגירסה השפויה של המעדן הפריך שאוכלים בביס

סמבוסק גבינה מלוחה (נמרוד סונדרס)
סמבוסק גבינה מלוחה (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-40 יחידות:
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם גבינה כחושה לאפיה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות מים פושרים
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • למלית:
  • 250 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
  • 125 גרם (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%
  • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום וקצח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • 3. מכינים את המלית: מערבבים גבינות בקערה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.
  • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 5. ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים. מניחים את המלית במרכז הבצק וסוגרים. טובלים בביצה ובתערובת השומשום והקצח.
  • 6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם