מיקי שמו, מערכת וואלה!

סמבוסק גבינה מלוחה

סמבוסק גבינה אפוי, שזוף וסקסי. מיקי שמו מכין את הגירסה השפויה של המעדן הפריך שאוכלים בביס

סמבוסק גבינה מלוחה (נמרוד סונדרס)
סמבוסק גבינה מלוחה (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-40 יחידות:
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם גבינה כחושה לאפיה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות מים פושרים
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • למלית:
  • 250 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
  • 125 גרם (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%
  • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום וקצח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • 3. מכינים את המלית: מערבבים גבינות בקערה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.
  • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 5. ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים. מניחים את המלית במרכז הבצק וסוגרים. טובלים בביצה ובתערובת השומשום והקצח.
  • 6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם