עוגת שמרים שוקולד

מתכון של אורי שפט ממאפיית לחמים

עוגת שמרים עם שוקולד של מאפיית לחמים (יח
עוגת שמרים עם שוקולד של מאפיית לחמים (יח"צ , דניאל לילה)

מצרכים

  • ל-3 עוגות
  • לבצק שמרים:
  • 140 גרם (כוס+ 2 כפות) חלב פושר
  • 100 גרם (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
  • 50 גרם ( קובייה) שמרים טריים
  • 150 גרם (3 יח') ביצים
  • 120 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 10 גרם (כפית) מלח
  • 800 גרם (1/3 5 כוסות) קמח מנופה
  • 150 גרם חמאה רכה
  • לקרם שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות ברנדי
  • מעט תמצית וניל
  • לסירופ סוכר:
  • כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים את החלב לקערת מיקסר עם וו לישה, מפוררים את השמרים מוסיפים ביצים, שמנת, סוכר מלח.
  • 2. מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, מוסיפים את החמאה ולשים כ-4 דקות במהירות בינונית.
  • 3. מגבירים את המהירות ולשים עוד 2 דקות.
  • 4. מוציאים את הבצק לקערה או תבנית מקומחת קלות, משטחים ומכסים בניילון נצמד או מגבת. (לא יוצרים כדור מהבצק אלא משטחים לריבוע, על מנת שהרידוד יהיה יותר קל)
  • 5. מעבירים למנוחה במקרר לפחות 4 שעות (רצוי להכין יום לפני הכנת העוגות).
  • 6. מכינים את הקרם: ממיסים את השוקולדים על בן מארי ( אמבט מים כפול).
  • 7. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנטמעת לגמרי ומתקבל קרם שקולד.
  • 8. מוסיפים את הביצה והברנדי ומערבבים היטב.
  • 9. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חלקים שווים.
  • 10. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי: 3.5 מ"מ.
  • 11. מורחים שכבת קרם שוקולד על הבצק המרודד, וחוצים את המלבן לרוחבו.
  • 12. מגלגלים כל חלק לגליל, מגלגלים את שני הגלילים בצורת בורג, ומניחים בתבנית.
  • 13. מחממים תנור ל-185 מעלות.
  • 14. מתפיחים כ-35-40 דקות עד שהבצק הכפיל את נפחו.
  • 15. מכניסים את העוגות לתנור, מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים כ-35-40 דקות.
  • 16. בינתיים מכינים סירופ סוכר: בסיר מבשלים מים וסוכר עד לביעבוע. מצננים מעט.
  • 17. כשהעוגה יוצאת מן התנור מורחים עליה סירופ סוכר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם