אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!

קרקרים ביתיים

עלעלים פריכים שאפשר לקשט בתבלינים, גרעינים או זרעים שונים – לפי החשק והטעם של מה שמגישים ליד. למרק דלעת – גרעיני דלעת ולמרק חומוס דואה – תערובת תיבול מצרית עם שומשום.

קרקרים (נמרוד סונדרס)
קרקרים (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-2 תבניות תנור:
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 1/2 כוס זרעי שומשום
  • כפית גדושה מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • ציפויים אפשריים: זרעי שומשום, קצח או פרג, גרגרי חרדל, עשבי תיבול יבשים, גבינה מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מערבבים קמח, שומשום ומלח בקערה.
  • 3. מערבבים היטב מים ושמן בצנצנת לקבלת מעין תחליב.
  • 4. מוסיפים את התחליב לתערובת הקמח ומעבדים לבצק.
  • 5. מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים ומניחים מעל הבצק נייר נוסף. מרדדים דק לעובי אחיד בעזרת מערוך.
  • 6. מקלפים את הנייר העליון, מפזרים ציפוי, חותכים לקוביות ואופים 15 דקות עד שהקרקרים זהובים יפה. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם