וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלוב של חנן מרגילן

הפלוב הוא למעשה הגרסה האוזבקית לאורז פילאף - תבשיל בשרי ומנחם שמכיל המון הפתעות בתוכו. עצמות הכבש מעניקות להכל טעם עמוק במיוחד.

מתכון מאת: מסעדת חנן מרגילן, מערכת וואלה

פלוב במסעדת חנן מרגילן. דנה מאירזון
פלוב במסעדת חנן מרגילן

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 1.2 ק"ג בשר מספר 3 (חזה)
  • 4 עצמות כבש שומניות
  • 750 גרם אורז ארוך שטוף
  • 750 גרם אורז עגול שטוף
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • 2 בצלים חתוכים דק
  • 2 ליטר מים
  • מלח
  • 2 כפות זרעי כמון
  • 1/2 1 ק"ג גזר חתוך למקלות עבים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר שמן ומניחים פנימה עצמות כבש (בלי הבשר).
  • 2. לאחר טיגון קל מוסיפים בצל עד שמזהיב.
  • 3. מוסיפים את הבשר החתוך לקוביות ומטגנים היטב מכל הכיוונים.
  • 4. מוזגים לסיר עם מים וממלאים את כף היד במלח (אגרוף מלא במלח) ושמים בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש בינונית.
  • 5. מוסיפים מקלות גזר ומעליהם את האורז, מלח לפי הטעם וזרעי כמון ומגביהים את האש. הכל צריך לשכב בסיר בשכבות כמו עוגה, שכבות שלא מתערבבות האחת בשנייה ואסור לערבב.
  • 6. ברגע שהאורז נכנס לסיר המים אמורים לכסותו. במידה ואינם מכסים יש להוסיף עוד מים. תוך דקות ספורות המים אמורים להתאדות ולהספג אל תוך האורז. מחזירים את האש לנמוכה-בינונית ומבשלים 30 דקות נוספות עד שהבשר רך לגמרי.
  • 7. מערבבים את תכולת הסיר ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully