לחוח

הלחוח הוא לחם מעל במרקם אוורירי וחורים, סמלו המסחרי.

לחם תימני (נמרוד סונדרס)
לחם תימני (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-10 יחידות:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1/2 כף שמרים
  • כף סוכר גדושה
  • 1/2 כף קמח
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. יוצרים גומה בקמח ומכניסים לתוכה שמרים וסוכר. סביב לגומה מפזרים מלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד לעיסה חלקה ודלילה (בדומה לפנקייקס) ללא גושים.
  • 2. מתפיחים את הבצק חצי שעה. כעת נוצרות בו בועות.
  • 3. מורחים שמן על מחבת טפלון רחבה עם נייר סופג ומחממים אותה.
  • 4. מנענעים את המחבת במהירות רבה ככל האפשר בכדי שהבצק ימלא את כל החלל בזריזות, עד שיתקבלו מהבועות חורים על הפיתה. אם לא עושים זאת מהר, הלחוח נהרס.
  • 5. מקטינים את האש מכסים את המחבת במכסה לחצי דקה מורידים מהמחבת ומניחים על מגבת לקירור. וחוזר חלילה.
  • 6. בכל פעם אחרי הכנת לחוח שוטפים את דופן המחבת (כשהיא עם התחתית כלפי מטה) במי ברז קרים מנגבים ומניחים שוב על האש מורחים בנייר סופג וחוזר חלילה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם