וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוגג

הרוגג מזכיר מאוד את הפתות. הכמות מספיקה להרבה מאוד, כך שאם לא מארחים הרבה אנשים אפשר גם לחתוך בחצי. מצד שני, זה מסוג המנות שלא מפסיקים לנשנש מהן.

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה!

רוגג. נמרוד סונדרס
רוגג

מצרכים למתכון

  • ל-8 אנשים:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1/2 כף מלח
  • 4 כוסות מים
  • 2-3 כפות דבש
  • 2 כפות חלב
  • 150גרם חמאה/2-3 כפות סמנה (חמאה מזוקקת).

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר מערבבים היטב את כל החומרים ומוודאים שאין גושים. אפשר לעבור למרקם חלק עם בלנדר מוט ידני.
  • 2. מחממים מחבת טפלון. טובלים נייר סופג בתוך צלוחית שמן קנולה ומורחים את המחבת מבפנים.
  • 3. יוצקים מצקת קטנה מהבלילה על המחבת. בהעדר מצקת קטנה יוצקים כ-2/3 מהמצקת הגדולה. מנענעים את המחבת שהבלילה תתפזר בה וברגע שהבצק מתחיל לקבל צבע הופכים את הבלילה (כיוון שהוא מאוד דק ניתן לראות שהחל התחתון מזהיב כשהחלק העליון גם הוא מתחיל לקבל מעט צבע). כעת יש לנו חביתיות.
  • 4. מכאן אפשר לאכול את זה כמו שזה עם כל רוטב שהוא או לחילופין, לחתוך את החביתיות לחתיכות קטנות, להוסיף חלב דבש וחמאה ולתת לזה עוד דקה במחבת. את החביתיות חותכים כדי שהדבש והחלב ייספגו היטב. הכמות היא בעבור כל החביתיות. אם זה לא מספיק מתוק, ניתן להוסיף עוד דבש לפי הטעם.
  • 5. יוצקים לקערה ומגישים.
  • את הדבש, החלב והחמאה אפשר להוסיף גם לחביתיות שעמדו יום במקרר. זה משדרג ומחזיר להם את הרעננות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully