זהרה בן חמו, מערכת וואלה!

קוסקוס

בכדי להכין את הקוסקוס נדרשת סבלנות. אין כאן קיצורי דרך, אבל הטעם הסופי שווה את המלאכה. כדאי לתזמן היטב את הכנת המרק והקוסקוס בכדי ששניהם יהיו חמים ומוכנים באותו הזמן.

קוסקוס מרוקאי (יח
קוסקוס מרוקאי (יח"צ , נועה ברנע)

מצרכים

  • לקוסקוס
  • 1 ק"ג סולת
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כף מלח
  • למרק:
  • 2 בצלים
  • 2 בטטות
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 קישואים
  • 2-3 עלי סלרי
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס שהושרו כל הלילה
  • כ-1/2 ק"ג דלעת/דלורית חתוכה גס
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפיות כורכום
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 1 ליטר מים

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את גרגירי החומוס במים עד לריכוך, כשעה.
  • 2. מכינים את הקוסקוס: בקערה מערבבים מעט סולת (קמצוץ שנלקח בכף היד) מרטיבים אותו ומעבדים עם הידיים. המטרה היא לפורר את כל הסולת שנגעה במים, תוך כדי עיבוד מתמיד. מפוררים בהדרגה את כל הסולת שבקערה לחתיכות קטנות, ודואגים שלא יוותרו גושים. בכדי שיצא קוסקוס דק, בגמר העיבוד מנפים במסננת דקה לקוסקוס כך שנוצרים פירורים קטנטנים אחידים, בלא גושים.
  • 3. עוברים לאידוי: מחזירים לקערה, שמים רבע כוס שמן ומעט מלח. מאדים חצי שעה בסיר אידוי לקוסקוס (או כשהקוסקוס בתוך קערה מעל לסיר עם אדים) כשהקוסקוס מכוסה. בשלב הזה הקוסקוס לא אמור לבוא במגע עם מים.
  • 4. שוטפים היטב את הירקות למרק חותכים גס, מטגנים כשתי דקות בסיר את הירקות למעט עלי הסלרי ומוסיפים את המים. המים צריכים לכסות את הירקות, כך שאם הכמות אינה מספקת, מוסיפים עוד. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח פלפל וכורכום. מבשלים על אש בינונית עד לריכוך כל הירקות (כשעה). לאחר חצי שעה מוסיפים את עלי הסלרי והחומוס (בכדי שיתבשל עם המרק).
  • 5. לאחר האידוי הראשוני מורידים את הקוסקוס מהאש, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים.
  • 6. מאדים את הקוסקוס בשנית, הפעם כ-20 דקות. מסירים מהאש.
  • 7. מגישים: על צלחת גדולה שמים שכבת קוסקוס ועליה מוזגים את המרק.
  • לעוד מתכוני קוסקוס

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם