וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי בשר מרוקאי

יש כל מיני מתכונים בעולם לצלי בקר - כל עדה וצלי הבקר שלה. מה שמוצלח בגרסה המרוקאית (מעבר לטעם הנהדר) הוא שמדובר במתכון שכל אחד יכול להכין, וכל אחד ישמח לאכול.

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה

צלי בשר מרוקאי. נועה ברנע,
צלי בשר מרוקאי/נועה ברנע

מצרכים למתכון

  • 1/2 1 ק"ג בשר בקר - נתח מספר 5
  • בצל
  • 4 עלי דפנה
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית כורכום
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את גוש הבשר בסיר. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים בצל ועלי דפנה. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית עד לריכוך הבשר.
  • 2. מסננים את הבשר ממי הבישול אותם שומרים בצד, ועל קרש חיתוך חותכים לפרוסות עבות, בדומה לחיתוך לחם.
  • 3. מנקים שני בצלים חותכים אותם לאורך. לוקחים סיר שטוח ורחב מוזגים את השמן, ומניחים בתחתית הסיר את הבצל. מטגנים אותו עד להשחמה קלה ומעליו מסדרים את פרוסות הבשר אחד ליד השני.
  • 4. מכסים במי הבישול של הבשר, ומוסיפים עוד מים עד לכיסוי מלא של תכולת הסיר. מביאים לרתיחה.
  • 5. מעל בוזקים כורכום וכוסברה קצוצה ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
  • 6. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully