וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גרייבה בלוז

עוגיות שבחלב? נהגו לאכול בשמחות. בשל צורתן המיוחדת הן מסמלות אירוסין, חתן וכלה, ברית.

מתכון מאת: ריטה דאיה, מערכת וואלה

גרייבה בלוז. נמרוד סונדרס
גרייבה בלוז

מצרכים למתכון

  • ל-30 עוגיות:
  • 4 כוסות שקדים טחונים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 4 חלבונים
  • למילוי
  • חופן פיסטוק חלב?י טחון
  • טיפה אחת של תרכיז מי זאהר וכף מים/כף של מי זאהר מהולים במים
  • כף שטוחה של סוכר

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו מקצף מקציפים את החלבון עם הסוכר כמה דקות.
  • 2. מוסיפים לתערובת את השקדים והקמח ומערבבים.
  • 3. לוקחים כף ויוצרים בעזרתה עוגייה. מניחים כל עוגייה על תבנית מרופדת נייר אפייה. משטחים מעט את העוגיות. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 4. אופים 10-15 דקות עד שמזהיבות.
  • 5. טוחנים במעבד מזון פיסטוק, מים, מי זאהר וסוכר. המרקם שמתקבל אמור להיות עיסתי מעט בגלל המים. אם יצא יבש מדי מוסיפים עוד טיפת מים.
  • 5. לוקחים עוגייה אחת, מניחים עליה מעט מהתערובת וסוגרים עם עוגייה שניה כמו בסנדביץ'.
  • סודות מהמטבח
  • *אם לא אוכלים מיד, עוטפים כל עוגייה בנייר צלופן/מעבירים לקופסה אטומה ומעבירים למקפיא.
  • *לא לאפסן את העוגיות במקרר שם יתייבשו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully