וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק מלוחייה

המלוחייה דורשת עבודה רבה בניקוי ובקיצוץ בלי קיצורי דרך. חשוב להתחיל מכמות גדולה כי המלוחייה מצטמצמת מאוד בבישול

מתכון מאת: ג'ולי אוזון, מערכת וואלה

מרק מלוחייה. נמרוד סונדרס
מרק מלוחייה

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 2 ק"ג מלוחייה (אם מכינים לא בעונה ויש רק עלים מיובשים, מכינים חצי מהכמות)
  • 8 שוקי עוף
  • 3 גרונות עוף
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1/2 עגבניה קצוצה
  • 1 פלפל חריף שלם
  • ראש שום כתוש
  • 3 כפות גרגרי כוסברה טחונים
  • קמצוץ צ'ילי (לא חובה, למי שלא אוהב חריף אפשר להמנע)
  • 1 ליטר מים
  • להגשה:
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את המלוחייה היטב ומפרידים כל עלה מהגבעול. מייבשים על גבי מגבת מעל למסננת. אם כותשים את המלוחייה בעודה רטובה, נוצר מעין ריר במרק.
  • 2. קוצצים עם סכין קיצוץ קעורה בעלת שתי ידיות. חותכים עד לגודל המינימלי ביותר, כאשר העלים כתושים דק-דק.
  • 3. בסיר רחב על אש גבוהה מבשלים מים עם בצל, עגבניה, עוף ופלפל חריף.
  • 4. על מחבת עם מעט שמן מטגנים את השום הכתוש, כוסברה וצ'ילי. את הטיגון עושים על אש נמוכה בכדי לא לשרוף את השום.
  • 5. כשהשום מתחיל להשחים, מורידים את המחבת מהאש. כשסיר המים רותח מוסיפים את עיסת השום (הנקראת גם טעלייה). מבשלים בין חצי שעה (במידה ומדובר בעוף צעיר) לשעה (במידה ומדובר בעוף זקן) עד לריכוך מלא של הבשר.
  • 6. מוסיפים את המלוחייה, מביאים לרתיחה שוב, ומורידים מהאש לאחר שתי דקות.
  • 7. מגישים על מצע אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully