וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם בירה

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-2 כיכרות:
  • 1 ק"ג קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 15 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
  • 3 בקבוקים אישיים (330 מ"ל כל אחד) של בירה כהה ("אייל") איכותית
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף מלח ים עדין
  • פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) לציפוי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה בקערה גדולה.
  • ומפוררים פנימה את השמרים. מוסיפים את הסוכר, הבירה והמלח ולשים לישה קצרה עד שמתקבל בצק רטוב. אין צורך ללוש זמן ארוך כמו בבצק לחם רגיל.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • 4. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים ויוצרים מכל כדור כיכר עגולה. עוטפים כל כיכר בכמות נדיבה של פתיתי שיבולת שועל ומניחים בתבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה. מתפיחים עוד כרבע שעה.
  • 5. שופכים מעט מים בתחתית התנור ליצירת לחות ואופים כ- 50 דקות. מוציאים ומניחים להצטנן על רשת.
  • מתכון ללחם בירה של ארז קומרובסקי

  • חלה

  • לחם פורטבלו וכמהין

  • לחם פריקי

  • לחם שטוח עם גבינות ואגסים

  • חלה לשבת ללא שמרים

  • פיתה תרד וקלמטה

  • מאפה נתלש של לחמניות כוסמין

  • פרנץ' טוסט שוקולד בתנור

  • בריוש דורום, דבש וטימין

  • חלה עם ניחוח של שבת

  • לחם ג'בטה (צ'בטה)

  • בייגל בתיבול פיצה

  • חלת שושנים מסורתית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully