וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פקאן בחושה

הכנתי בצק שאהבתי, סידרתי אותו בשכבות וביניהן פיזרתי פקאנים קצוצים. המרקם שהתקבל היה מעניין, דחוס ולא דחוס, ומאוד לטעמי

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה!

עוגת פקאן בציפוי שוקולד. נמרוד סונדרס
עוגת פקאן בציפוי שוקולד

מצרכים למתכון

  • לעוגה:
  • 2 ביצים
  • 150 גרם (¾ כוס) סוכר
  • 200 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 2 גרם (½ כפית) אבקת אפייה
  • לשכבות הפקאן:
  • 60 גרם (2/3 כוס) אגוזי פקאן קצוצים גס
  • לציפוי:
  • 75 מ"ל שמנת מתוקה
  • 75 גרם שוקולד מריר
  • מעט אגוזי פקאן מסוכרים לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו מקצף, מקציפים יחד ביצים, סוכר ושמנת מתוקה במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת סמיכה ובהירה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד איחוד.
  • 3. יוצקים לתבנית כמחצית מהבלילה. מפזרים מעל כמחצית מאגוזי הפקאן. יוצקים את המחצית השנייה של הבלילה מעל שכבת האגוזים ומיישרים מעט. מפזרים את יתרת האגוזים מלמעלה.
  • 4. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (נזהרים לא לייבש יותר מדי- העוגה אמורה להיות מעט לחה מבפנים).
  • 5. מכינים את הציפוי: בסיר מחממים שמנת מתוקה עד סף רתיחה. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שנמס . מוזגים על העוגה ומקשטים בפקאן מסוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully