וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וופי-פאי שוקולד קלאסי

עוגיות הוואפי- פאי הן הטירוף החדש שסוחף את עולם הקולינריה

מתכון מאת: ויולה גורן, מערכת וואלה

וופי פאי. דניה ויינר,
וופי פאי/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • לעוגה:
  • 190 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
  • 1/2 1 כפיות סודה לשתייה
  • 70 גרם (1/2 כוס) קקאו
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 285 גרם (1/2 1 כוסות פחות 2 כפות) סוכר
  • ביצה אחת
  • 150 גרם קרם-פרש או שמנת חמוצה
  • לגנאש שוקולד חלב:
  • 240 מ"ל (קצת פחות ממיכל) שמנת מתוקה
  • 450 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.
  • 2. מכינים את העוגות: בקערה בעזרת מרית מפלסטיק, מערבבים קמח, סודה לשתייה ואבקת קקאו.
  • 3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה טורפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קלילה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
  • 4. בהדרגתיות מוסיפים אל תערובת החמאה את החומרים היבשים הקרם-פרש או השמנת החמוצה. מערבבים באיטיות עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
  • 5. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף. במידה ואין כזו ניתן לסדר את הבלילה בעזרת כפית אולם לקבלת עוגות אחידות בגודלן שיאפו בצורה אחידה מומלץ להשתמש בשקית זילוף.
  • 6. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת שקית הזילוף מזלפים את הבלילה לעיגולים בקוטר של כ- 6 ס"מ ברווחים גדולים.
  • 7. אופים 7-10 דקות. הבדיקה הקלה ביותר היא באמצאות קיסם שיניים: העוגות מוכנות כאשר מחדירים את הקיסם והוא יוצא נקי ללא שאריות בלילה עליו.
  • 8. מוציאים מהתנור ולהניח על רשת.
  • 9. מכינים את המילוי: בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ומיד מסירים מן האש.
  • 10. מניחים את שבבי השוקולד והחמאה בקערה ושופכים מעליהם את השמנת החמה.
  • 11. ממתינים כדקה לפני הערבוב כדי לתת לחום של השמנת לעשות את העבודה של ההמסה. כעת מערבבים, ממרכז הקערה, באמצעות מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • 12. הניחו לגנאש להתקרר לפני השימוש. רק כשהעוגות התקררו לחלוטין, מורחים מילוי על חלקן השטוח של העוגות ומניחים מעליו עוד עוגה. לוחצים בעדינות מלמעלה עד שהמילוי יתפשט לדפנות העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully