ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!

פיצה "לחמעג'ון"

פיצה לחמעג'ון של ארז קומרובסקי לפרויקט פיצת שף בגוסטו (יח
פיצה לחמעג'ון של ארז קומרובסקי לפרויקט פיצת שף בגוסטו (יח"צ)

מצרכים

  • ל-4 פיצות:
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח לחם
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה שמרים טריים
  • 6 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • לרוטב:
  • 120 גרם בשר טלה קצוץ
  • 2 כפות בהרט
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה
  • 1/2 בצל לבן קטן קצוץ
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 100 גרם עלי תרד חלוטים
  • 50 גרם גבינת פקורינו מגורדת
  • שמן זית לזילוף
  • יוגורט עזים
  • מעט עלי רוקט

אופן ההכנה

  • הבצק:
  • 1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.
  • 2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.
  • 4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.
  • 5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.
  • הרוטב:
  • 1. מערבבים את הטלה הקצוץ עם הבצל, נענע, בהרט וצנוברים.
  • 2. מותחים את הבצק בצורה אובלית ומעל מניחים תערובת הטלה, תרד חלוט וגבינת הפקורינו.
  • 3. אופים בתנור על החום הגבוה ביותר (מומלץ להיעזר באבן שאמוט) במשך 10-12 דקות עד שהבצק הופך לפריך בקצוות.
  • 4. לאחר האפייה מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט עלי רוקט טריים.
  • 5. מגישים לצד יוגורט עזים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם