קציצות ירק אפויות
לא חייבים תמיד לטגן קציצות. מיכל גרציאני עם מתכון לקציצות של כרובית, גזר ובצל, שנכנסות ל-20 דקות לתנור, ויוצאות בלי טיפה אחת של שמן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג בצל חצוי ופרוס דק
- 2 גזרים פרוסים
- 2 כרובית
- 200 גרם פירורי לחם
- 3 ביצים
- מלח, פלפל, שמן
- מעט טימין
- מעט אורגנו
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן סויה
אופן ההכנה
- 1. במחבת מטגנים את הבצל הפרוס עד להשחמה.
- 2. מבשלים את הכרובית והגזר במים עם מלח, שום וטימין עד לריכוך. מסננים.
- 3. מועכים את הכרובית והגזר בקערה. להוסיף בצל מטוגן, אורגנו קצוץ, ביצים, מלח, פלפל ושמן.
- 4. יוצרים קציצות ואופים בתנור בחום 190 מעלות ל-20 דקות (הופכים באמצע האפייה).