וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצלים ממולאים בבשר

בצלים מסתוריים, מתקתקים, המחביאים בתוכם אוצר בדמות בשר כבש מלא ניחוח, לצד רוטב מתקתק לא פחות של שזיפים ורכז רימונים. פשוט מעדן.

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 10 בצלים
  • למילוי:
  • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
  • 1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
  • 1 כף בהרט
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף נענע יבשה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • לרוטב:
  • 8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
  • 1 כרישה לבנה פרוסה דק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • ציר עוף
  • מלח, פלפל
  • 10 שיני שום שלמות
  • 1/2 כוס רכז רימונים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
  • 2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
  • 3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
  • 4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
  • 5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
  • 6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
  • 7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully