מיקי שמו, מערכת וואלה!

עוגיות צ'דר עם שומשום

עוגיות צ'דר עם שומשום (יח
עוגיות צ'דר עם שומשום (יח"צ)

מצרכים

  • ל 40-50 עוגיות:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות+ כף) קמח
  • 10 גרם (3/4 שקית ) אבקת אפייה
  • 150 גרם גבינת צ'דר, מגוררת גס
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 1 כפית מלח, מחוקה
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 10 גרם סוכר (1 כף)
  • לקישוט:
  • ביצה טרופה
  • שומשום לבן

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ומלח במשך דקה במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים והחלמון ומיד לאחר מכן, מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והגבינה המגוררת. לשים במהירות איטית עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד. (ניתן לשלב בתוך הבצק 1 כפית מלאה של עירית מיובשת).
  • 2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 1/2 שעה.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 5. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום לבן.
  • 6. בעזרת מיקד או כל כלי עגול אחר, קורצים עיגולים ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של עד 1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
  • 7. אופים במשך 25 דקות.
  • ניתן לשלב לתערובת השומשום מעט קצח או עשבי תיבול שונים (כגון: זעתר, אורגנו וכד').
  • לקראת תום האפייה, ניתן להוציא התבנית ולפזר על העוגיות גבינת פרמזן/קשקבל מגוררת.
  • *ניתן להוסיף לבצק העוגיות גבינת גלעד במקום גבינת הצ'דר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם