וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקה בניחוח אניס

האניס שכל כך אופייני למטבח הים תיכוני שלנו, מתפוגג מעט אחרי אידוי בשמן זית, ומקבל טעמים אחרים, שמשתלבים מצוין עם עגבניות. אתם חובבי אניס אמיתיים? תשפכו קצת עראק פנימה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

שקשוקה בניחות אניס. נמרוד סונדרס
שקשוקה בניחות אניס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1-1/2 צ'ילי קצוץ
  • 2 פקעות שומר קצוצות
  • 1 קילו עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות או 1 קופסה (800 גרם) שימורי עגבניות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית קימל
  • 8-4 ביצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בה שום, בצל וצ'ילי 4-3 דקות לריכוך והזהבה קלה.
  • 2. מוסיפים את השומר ומטגנים עוד 3 דקות.
  • 3. מוסיפים עגבניות, מתבלים, מכסים ומבשלים 15-10 דקות או עד שהרוטב טעים וסמיך (הרבה יותר מאשר בשקשוקה רגילה). אם הרוטב חמצמץ – מוסיפים מעט סוכר או משתמשים בפטנט האיטלקי שלי.
  • 4. מרוצים מהרוטב? יוצרים גומות ברוטב ולתוכן מוסיפים את הביצים.
  • 5. פטנט – להפחתת החמיצות: בדרך כלל מוסיפים מעט סוכר כדי לאזן את החמיצות הטבעית של העגבניות. אבל איטלקים משתמשים בפטנט אחר קמצוץ של אבקת סודה לשתייה שמתסיסה את הרוטב ומרגיעה את החמיצות.
  • 6. אופציה להוספה: מוסיפים לרוטב 2 נקניקיות מרגז פרוסות בשלב הוספת השומר או כדורי מוצרלה לצד או במקום הביצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully