תבשיל בצלים ממולאים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 בצלים שבושלו בשלמותם 10 דקות במיקרוגל לריכוך
- לתערובת הבשר:
- קילו בשר טחון
- 2 בצלים
- 1/4 כוס חמוציות או צימוקים
- 1/4 כוס שקדים או אגוזים
- 1/2 כוס סילאן
- כף אבקת מרק עוף
- 1/2 1 קינמון
- לרוטב:
- 3 כפות אבקת מרק עוף
- כפית קינמון
- מלח
- 3/4 כוס סילאן
- כוס מים
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את הבצלים המיועדים לתערובת ומטגנים להזהבה, מצננים.
- 2. לקערה מעבירים את הבשר הטחון והבצל המטוגן, יחד עם כל חומרי התערובת.
- 3. מערבבים היטב ונותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
- 4. מפרידים את הבצלים שבושלו במיקרוגל לעלים. במרכזו של כל עלה מניחים כפית גדושה מהתערובת ומגלגלים כלפי פנים.
- 5. את עלי הבצל המגולגלים מעבירים לסיר רחב ומסדרים אותם זה לצד זה.
- 6. מוסיפים מלח, קינמון, מרק עוף, סילאן וכוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.