אסף לוי, מערכת וואלה!

באגט צרפתי מקמח מלא

לצורך הכנת באגט, יש להצטייד בסלסילת לחם מאורכת או בתבנית מיוחדת לבגט. את הציוד הזה אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפייה

בגט צרפתי (לירז אלה)
בגט צרפתי (לירז אלה)

מצרכים

  • ל-3 באגטים:
  • 208 גרם מחמצת
  • 317 קמח מלא טחון גס
  • 158 גרם קמח לבן רגיל
  • 388 גרם מים
  • 11 גרם מלח

אופן ההכנה

  • 1. לקערת המיקסר מכניסים את כל החומרים, למעט המלח, ולשים עד שנוצר בצק ללא גושים. מכסים את הקערה ומשאירים אותה בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות. שלב זה הוא שלב של ספיחת נוזלים ומנוחה.
  • 2. לאחר המנוחה הקצרה מוסיפים את המלח ולשים את הבצק עם וו לישה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. מכסים את הבצק בקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • 3. למחרת מוציאים מהמקרר ומניחים בחוץ למשך 5 שעות. במהלך הזמן הזה לשים את הבצק בכל שעה: מוציאים אותו מהקערה, מניחים על משטח מקומח מעט, לשים במשך 5 דקות בעזרת מערוך, ומחזירים לקערה מכוסה.
  • 4. עם תום 5 הלישות מניחים לבצק לנוח: מחלקים אותו ל-3 יחידות ומכדררים. נותנים לבצק לנוח 15 דקות בטמפרטורת החדר, ומגלגלים אותו לצורת בגט כאורך תבנית הבאגט.
  • מניחים את הבאגטים בתבנית שרופדה בנייר אפייה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ללילה.
  • 5. למחרת מוציאים מהמקרר ומניחים מכוסה על משטח העבודה. הבגט צריך לתפוח פי שניים מגודלו ההתחלתי. משך ההתפחה תלוי בטמפרטורת החדר, לחות וכו'.
  • 6. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים תבנית תנור הפוכה. מכניסים את תבנית הבאגטים על גבי תבנית תנור, בחלק הנמוך של התנור. מרססים מעט מים לחלל התנור, על מנת להחדיר לחות, ואופים במשך 25-30 דקות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם