עוגת שוקולד שזיף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות ארוכות של 25 ס"מ:
- 180 גרם חמאה
- 340 גרם סוכר דמררה
- 3 יחידות ביצים גודל L
- 260 גרם קמח
- 8 גרם אבקת אפייה
- 3 גרם סודה לשתייה
- 45 גרם קקאו הולנדי כהה
- 225 מ"ל מים חמים
- 120 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק
- 8 שזיפים טריים, חתוכים לרבעים
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים בהדרגה, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח.
- 2. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו) ומוסיפים לתערובת.
- 3. מוסיפים את המים, השזיפים המיובשים והשוקולד, ומערבבים היטב.
- 4. יוצקים לתבניות משומנות. מפזרים מעל את רבעי השזיפים הטריים, ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.