עוגיות תפוזים

מנות תפוזים בטל ושני (אפיק גבאי)
מנות תפוזים בטל ושני (אפיק גבאי)

מצרכים

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • קליפה מגוררת משני תפוזים
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  • 2. מוסיפים את הביצה, החלמון וגרידת התפוז.
  • 3. מוסיפים את החמאה, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך וחלק.
  • 4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • 5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 6. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
  • 7. קורצים צורות או עיגולים בעזרת כוס קטנה, ומסדרים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.
  • 8. אופים כרבע שעה, עד שהעוגיות מזהיבות קלות בלבד. לאחר צינון, העוגיות מתקשות.
  • הכנת הזיגוג:
  • 1. שופכים לתוך קערה קטנה את אבקת הסוכר, ומוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • 2. כשהעוגיות התקררו מעט, אך עדיין חמימות, מורחים עליהן את הזיגוג בעזרת מברשת. מניחים להן להתייבש ולהתקרר לפני ההגשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם