עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים של לחם יין (אפיק גבאי)
עוגת תפוזים של לחם יין (אפיק גבאי)

מצרכים

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק:
  • 3 ביצים גדולות
  • 330 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת היטב, ללא גושים
  • 170 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
  • גרידה מתפוז אחד או שניים
  • 170 גרם שמנת חמוצה
  • 340 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 4 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט + מעט מיץ להרטבת העוגה
  • 20 גרם שקדים פרוסים לעיטור

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את הביצים והסוכר במטרפה או במיקסר ידני, עד שמתקבל קצף יציב.
  • 2. מוסיפים במהירות איטית את השמן, מיץ התפוזים, החמאה המומסת, גרידת התפוז והשמנת החמוצה.
  • 3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה.
  • 4. מקפלים ידנית את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה.
  • 5. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת, ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
  • 6. מחממים תנור ל-145 מעלות ואופים למשך 40 דקות.
  • בתום האפייה טובלים מברשת במיץ התפוזים, ומרטיבים בעזרתה את העוגה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם