וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי עוף ופטריות

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 1/2 כוס שמן או שומן אווז מומס
  • 5 כרעי פרגית עם העור
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים דק מאוד
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 700 גרם פטריות מסוגים שונים, שלמות או חצויות
  • 500 גרם תפוחי אדמה זעירים, קלופים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כוס יין לבן יבש, רצוי שרדונה
  • 1 כוס ציר עוף, או מרק עוף צח
  • 2 כפיות שמן כמהין (לא הכרחי)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה, להגשה
  • 1 קבנוס, חתוך לפרוסות דקות

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב ושטוח, שיכול להכיל את הכרעיים בנוחות, מחממים את השמן או ממיסים את שומן האווז, ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שיזהיבו. מעבירים לקערה.
  • 2. מוסיפים למחבת את הבצל, השום והקבנוס, ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות ותפוחי האדמה, ומטגנים 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  • 3. מחזירים לסיר את הכרעיים, מתבלים במלח ופלפל, ובאגוז מוסקט. מוסיפים את היין ואת ציר העוף, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע, עד שהרוטב מסמיך.
  • 4. מוסיפים את שמן הכמהין ומסירים מהאש. טועמים ומשפרים תיבול. בוזקים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם. מגישים עם באגט טרי לטבילה ברוטב.
  • מתכון בטוח: צלי עוף עם פטריות של אבי ביטון

  • צלי עוף וארטישוק ירושלמי בקוקי

  • תבשיל איטלקי של עוף ותפוחי אדמה

  • צלי עוף וארטישוק ירושלמי בקוקי

  • עופיון ממולא אורז וחומוס

  • גולאש עם שוקי עוף

  • מרינדת בירה, עשבי תיבול ודבש

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • עוף בקארי של השף אבי ביטון

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • קציצות עוף על מצע תפוחי אדמה של סבתא צילה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully