צלי עוף ופטריות

Sorry this video can only be watched from Israel

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 1/2 כוס שמן או שומן אווז מומס
  • 5 כרעי פרגית עם העור
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים דק מאוד
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 700 גרם פטריות מסוגים שונים, שלמות או חצויות
  • 500 גרם תפוחי אדמה זעירים, קלופים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כוס יין לבן יבש, רצוי שרדונה
  • 1 כוס ציר עוף, או מרק עוף צח
  • 2 כפיות שמן כמהין (לא הכרחי)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה, להגשה
  • 1 קבנוס, חתוך לפרוסות דקות

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב ושטוח, שיכול להכיל את הכרעיים בנוחות, מחממים את השמן או ממיסים את שומן האווז, ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שיזהיבו. מעבירים לקערה.
  • 2. מוסיפים למחבת את הבצל, השום והקבנוס, ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות ותפוחי האדמה, ומטגנים 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  • 3. מחזירים לסיר את הכרעיים, מתבלים במלח ופלפל, ובאגוז מוסקט. מוסיפים את היין ואת ציר העוף, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע, עד שהרוטב מסמיך.
  • 4. מוסיפים את שמן הכמהין ומסירים מהאש. טועמים ומשפרים תיבול. בוזקים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם. מגישים עם באגט טרי לטבילה ברוטב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם