נושאים חמים

קרפ כשר לפסח

העובדה שחג פסח הגיע, ואיתו קמח המצה, לא אומר שאי אפשר להנות מקרפ טעים ומושחת. פשוט משתמשים בקמח עוגה כשר לפסח, או מערבבים קמח מצה עם קורנפלור ומקבלים מעדן.

קרפ כשר לפסח (נמרוד סונדרס)
קרפ כשר לפסח (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-15 קרפים:
  • 2 ביצים
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח מצה תופח
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • לטיגון:
  • 30 גרם חמאה מומסת, עם כפית שמן (למניעת חריכה)
  • להגשה:
  • ממרח שוקולד, חרוסת, סילאן, ריבה או ממרח חלבה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים ביצים, שמנת מתוקה, חלב, חמאה מומסת ותמצית וניל בעזרת מטרפה ידנית, או בבלנדר מוט, למשך 3 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ותפוחה מעט.
  • 2. מוסיפים קמח, אבקת סוכר ומלח. מערבבים במהירות נמוכה 2 דקות, או עד שמתקבלת עיסה חלקה.
  • 3. מחממים מחבת טפלון קטנה על להבה בינונית. מברישים את המחבת בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת, ומפזרים את הבלילה בעזרת המצקת ליצירת קרפ בעובי אחיד.
  • 4. בעזרת תרווד משחררים מהדפנות. הופכים אחרי דקה-שתיים, ומטגנים עוד דקה על הצד השני. חשוב לשמן את המחבת אם היא נראית יבשה.
  • 5. עורמים את הקרפים למגדל, שעוזר להם לשמור על החום עד להגשה.
  • 6. מורחים בשוקולד או בממרח אחר, ומקפלים לחצי, ושוב לרבע.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים