וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סמוסה מקמח חומוס

אחת ממנות הרחוב המפורסמות ביותר והטעימות ביותר שיש להודו להציע: שי דובלרו מראה כיצד מכינים סמוסות נהדרות, המושלמות עבור מי שרוצה מנה ללא גרגר קמח לבן.

מתכון מאת: שי דובלרו, מערכת וואלה

סמוסה של שי דובלרו. אפיק גבאי
סמוסה של שי דובלרו

מצרכים למתכון

  • לכ-15-20 יחידות:
  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח חומוס
  • 1/2 ק"ג קמח מצה טחון דק
  • 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) מים
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) שמן צמחי
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית מלח
  • למילוי:
  • ½2 כוסות חומוס מבושל עד פירוק (מבושל במים ללא מלח)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר יבש
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/3 כוס נענע קצוצה
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן לטיגון
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 30 גרם חמאה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: מערבבים בקערה את כל החומרים, עד שנוצר בצק אחיד. חשוב לא לערבב את כל כמות המים בבת אחת, כי ייתכן שיהיה צורך בפחות מים. משאירים את הבצק למנוחה של שעה.
  • 2. להכנת המילוי: מחממים בסיר את השמן, 3 שיני שום והתבלינים. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מזהיב.
  • 3. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, ומטגנים קלות. מוסיפים את המים ומביאים את התבשיל לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מצננים את התערובת.
  • 4. במחבת מטגנים בחמאה את שיני השום הנוספות, עד שהחמאה מזהיבה וגם שיני השום מזהיבות קלות.
  • 5. טוחנים במעבד מזון, באמצעות פולסים, את תערובת החומוס, שיני השום, החמאה ועשבי התיבול, עד שמתקבלת קבלת תערובת גסה ומחיתית מעט.
  • 6. להכנת הכיסונים: מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגובה של 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים (אפשר בעזרת כוס).
  • 7. מניחים כף מילוי במרכזו של כל עיגול. מקפלים את העיגול לצורת משולש.
  • 8. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים כשהשמן חם.
  • 9. מגישים עם יוגורט עשיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully