וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת דקואז פיסטוק עם קרם וניל ותותים טריים

דקואז הוא מרנג עם שקדים, וטעמיו משתלבים היטב עם טעמי הפיסטוק, הווניל והתותים

מתכון מאת: גיא פולק, מערכת וואלה

קינוחים לפסח קופי בר. אפיק גבאי
קינוחים לפסח קופי בר

מצרכים למתכון

  • לעוגה בקוטר 28 ס"מ או 2 עוגות בקוטר 18 ס"מ:
  • לדקואז פיסטוק:
  • 150 גרם חלבונים (2-3 ביצים, רצוי לשקול)
  • 100 גרם סוכר
  • 115 גרם שקדים לבנים טחונים
  • 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 25 גרם פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
  • 2 כפות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 20 גרם פיסטוקים קלופים שלמים
  • לקרם דיפלומט:
  • 500 גרם חלב
  • 170 גרם שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל
  • 35 גרם סוכר
  • 100 גרם חלמון
  • 20 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • לקישוט:
  • 250 גרם תותים טריים
  • חופן פיסטוקים

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרנג יציב (כזה שהשפיצים שלו נותרים זקופים).
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים. מקפלים לתוך המרנג.
  • 3. מערבבים בעדינות 1/3 מהמרנג עם מחית פיסטוק, ומקפלים ליתרת המרנג.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים את הרינגים במעט שמן. מניחים את הרינגים בתבנית.
  • 5. מעבירים את מסת הדקואז לשקית זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים ספירלה לתוך הרינג (מהמרכז כלפי חוץ). הערה: מי שאינו מצויד ברינג, יכול לזלף "שבלול" על תבנית עם נייר אפייה.
  • 6. מזלפים נשיקות קטנות סביב ההיקף, כשוליים. מפזרים בשוליים פיסטוקים שלמים קלופים.
  • 7. אופים את הדקואז 20 דקות, עד הזהבה. מצננים ומחלצים לצלחת הגשה.
  • 8. מכינים קרם דיפלומט: מרתיחים חלב, שמנת, מקל וניל וסוכר.
  • 9. מערבבים עם חלמון, סוכר וקורנפלור.
  • 10. כשהמסה מגיעה לרתיחה, מוזגים 1/2 כמות על החלמון, מערבבים ומחזירים לאש, ליתר המסה.
  • 11. מערבבים על חום גבוה, עד לביעבוע של הקרם.
  • 12. מכסים בניילון נצמד ומקררים.
  • 13. כשהקרם קר לגמרי, פותחים את המרקם באמצעות מטרפה, ומקפלים פנימה 300 גרם שמנת מוקצפת.
  • מגישים את הדקואז עם קרם הווניל ומקשטים בתותים ופיסטוקים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully