נושאים חמים

סלט קוסקוס קייצי עם מנגו ודלעת

אורי שביט מערבבת סלט קיצי וצבעוני, מושלם לימים חמים, המשלב מנגו, דלעת, המון עשבי תיבול, לימון וסילאן

צילום תמונה: מיכאל גלעדי צילום הפקה ובימוי: prima films

מצרכים

  • 1 חבילה קוסקוס מלא, מוכן לפי הוראות יצרן
  • 1 דלעת יפאנית / דלורית / דלעת רגילה, חתוכה לקוביות
  • 2 מנגו בשלים, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק)
  • חופן צנוברים קלויים
  • 3-4 ענפי טימין טריים
  • לדלעת:
  • 2-3 כפות חומץ בלסמי
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לתיבול הסלט:
  • מיץ מ-1 לימון
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2.מכניסים את קוביות הדלעת לקערה. מוסיפים חומץ בלסמי, שמן זית וסילאן, ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים.
  • 3.משטחים את קוביות הדלעת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעל את ענפי הטימין.
  • 4.צולים את קוביות הדלעת 10-15 דקות, עד שהן רכות אך נגיסות. מניחים להן להתקרר.
  • 5.מכניסים את הקוסקוס המוכן לקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הדלעת והמנגו, העשבים והצנוברים. מתבלים בקליפת לימון, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים