בייגלה תוצרת בית מצופה בקינואה

ארז קומרובסקי מלמד להכין בייגלה פריכים בבית

צילום בימוי ועריכה: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים

  • ל-4 בייגלים:
  • 1 ק"ג קמח רב דגנים
  • 700-750 מ"ל (3 כוסות) סודה קרה
  • 30 גרם שמרים לחים או כף של שמרים יבשים
  • 1 1/4 כפות מלח ים גס
  • 2 כוסות קינואה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את הסודה הקרה ולשים כ-3 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 2. מוסיפים את המלח, וממשיכים בלישה במהירות בינונית עוד כ-8 דקות.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית. מכסים בניילון ומתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר כשעה עד שעה וחצי.
  • 4. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים במשקל כ-400 גרם. מניחים להתפחה ומכסים בניילון משאירים לתפוח רבע שעה.
  • 5. עובדים על משטח לא מקומח: מקפלים את הבצק על עצמן ומאריכים לצורת באגט. את הבאגט שמים במשטח מרופד בבד רטוב, ספוג במים.
  • 6. טובלים את הבצק הרטוב בקינואה מכל צדדיו. מרטיבים את נקניקי הבצק ומניחים על מגבות רטובות, בתוך תבנית מלבנית שתחתיתה מלאת מים. מפזרים על הכל קינואה. מתפיחים שלושת רבעי שעה. מניחים בעדינות על תבנית אפייה מבלי לצופף יתר על המידה.
  • 6. מחממים תנור ל-230 מעלות. חורצים את הבצק.
  • 7. מכניסים לתנור ואופים כ-רבע שעה - 20 דקות, עד שהבייגלים מזהיבים. מומלץ להגיש עם שמן זית ולאבנה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם