וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קייזרשמרן ביתי

קינוח אוסטרי מסורתי שהוא הכלאה בין פנקייק לסופלה

מתכון מאת: עופר בן אור, מערכת וואלה

קייזרשמן ביתי של מסעדת באיירן. נמרוד סונדרס
קייזרשמן ביתי של מסעדת באיירן

מצרכים למתכון

  • לשם הכנת המתכון יש להצטייד במחבת בקוטר 28-30 ס"מ, רצוי מברזל יצוק, שאפשר להכניס לתנור.
  • ל -4 מנות:
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קמח
  • 5 כפות סוכר
  • 150 מ"ל חלב
  • 30 גרם חמאה
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • להגשה: קומפוט פירות יער קריר או ריבה מהולה במעט מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מפרידים את הביצים. לקערת החלמונים מוסיפים את הקמח, הסוכר והחלב, וטורפים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
  • 3. מקציפים את החלבונים במיקסר או במטרפת יד עד שמתקבל קצף יציב וחזק. קצף טוב הוא שיבטיח את קלילות ואווריריות המנה.
  • 4. מחממים מחבת ברזל על אש בינונית, וממיסים את החמאה עד שהיא חצי חומה.
  • 5. מעבירים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים, ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן. חשוב לא לערבב יותר מדי, ובטח שלא להתעקש לקבל מרקם אחיד. לקפל 4-5 קיפולים, ולהפסיק.
  • 6. יוצקים את התערובת למחבת, ומפזרים צימוקים ואגוזים מעל. ממתינים כדקה.
  • 7. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהקייזרשמרן הופך חום-זהוב.
  • 8. מניחים על צלחת הגשה, ומפזרים אבקת סוכר. רצוי להגיש לצד קומפוט פירות יער קריר או ריבה מהולה במעט מים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully