וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זהירות: עוגת שוקולד מושחתת

לאוהבי שוקולד אמיתיים בלבד מתכון לנמסיס שוקולד עשיר ונימוח מהטרטוריה "מל ומישל"

מתכון מאת: ניר ויימן, מערכת וואלה!

30 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,קל להכנה,קוטר 22 ס״מ
מל ומישל - עוגת שוקולד נמסיס לט"ו באב. נמרוד סונדרס
עוגת שוקולד מושחתת

מצרכים למתכון

    • 350גרםשוקולד מריר 70%
    • 225גרםחמאה
    • 5ביצים
    • 350גרםסוכר (1+3/4 כוסות)
    • 120מ״למים

אופן ההכנה

איך מכינים זהירות: עוגת שוקולד מושחתת?

  • 1
    מקציפים את הביצים עם 100 גרם סוכר (1/2 כוס בלבד מסך הסוכר) עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • 2
    ממיסים את השוקולד עם החמאה על בן מארי (קערה יבשה המוצבת על סיר עם מים רותחים).
    שוקולד מומס בבן מארי/ברני ארדוב
  • 3
    ממיסים את שאר הסוכר (כוס ועוד 1/4 כוס) בסיר עם חצי כוס מים, ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה, עד שנוצר סירופ סוכר.
  • 4
    מכבים את האש ויוצקים את השוקולד המומס לתוך הסירופ. מערבבים מעט ומצננים.
  • 5
    מחברים בין תערובת השוקולד לביצים המוקצפות, עד שנוצר מרקם אחיד.
    מקפלים את השוקולד המומס לתערובת הביצים/נמרוד סונדרס
  • 6
    מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה מעט משומן ומחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • 7
    יוצקים את התערובת לתבנית האפייה המשומנת, ומכניסים לתוך תבנית גדולה עם מים (עד כמעט חצי גובה מתבנית העוגה).
  • 8
    מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות.
  • 9
    בסוף האפייה משאירים את העוגה בתוך התנור הכבוי לעוד חצי שעה.
  • 10
    מעבירים את העוגה למקרר או למקפיא, מקררים היטב ורק אז פורסים ומגישים. טיפ: העוגה אפילו טעימה יותר ביום למחרת בתאבון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully