וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מוס שוקולד-קפה פרווה

מתכון לעוגת מוס שוקולד למתקדמים, מהספר החדש "עוגות בוטיק", שהוציא לאור בוטיק סנטרל

מתכון מאת: בוטיק סנטרל, מערכת וואלה

מוס שוקולד פרווה.
מוס שוקולד פרווה

מצרכים למתכון

  • לעוגה בקוטר 21 ס"מ:
  • לתחתית פצפוצי אורז פרווה:
  • 60 גרם פרלינה (מחית אגוזי לוז)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם פצפוצי אורז
  • למוס קפה:
  • 400 גרם שוקולד מריר משובח
  • 350 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת צמחית (ללא טעמי תמצית וניל)
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) חלב קוקוס טבעי (לא מים עם רכז קוקוס)
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מים
  • 20 גרם קפה נמס משובח
  • 2 ביצים
  • 6 חלמונים
  • 5 גרם ג'לטין דגים
  • לקרם קפה:
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) חלב קוקוס
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) שמנת צמחית (ללא טעמי תמצית וניל)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 15 גרם (1/2 1 כפות) פולי קפה או 25 גרם (1/2 2 כפות) קפה נמס משובח
  • 3 גרם (1 כפית) ג'לטין דגים
  • לציפוי שוקולד פרווה:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל (1/3 כוס + כף) שמנת צמחית
  • 50 גרם גרוייר (פולי קקאו גרוסים)
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • 15 גרם (1/2 1 כפות) גלוקוז
  • 10 גרם (1 כף) סירופ תירס בהיר
  • 15 גרם (1 כף) מרגרינה ללא תוספת טעמים
  • 5 גרם (1 כפית) חמאת קקאו
  • כלים ואביזרים:
  • מיקסר עם מטרפה, מטרפת יד, רינג לאפייה בקוטר 21 ס"מ, סילפט, תחתית עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ, שקף לעוגה המתאים בגודלו לרינג, סיר בישול קטן, תבנית ורשת אפייה.

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את מוס שוקולד-קפה: במחבת קטנה ממיסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה (128 מעלות במדחום מטבח).
  • 2. מקציפים את הביצים והחלמונים. כשתערובת הביצים תפוחה מאוד, מזליפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את סירופ הסוכר הרותח. ממשיכים להקציף עד שתחתית קערת המיקסר קרה.
  • 3. ממיסים את השוקולד עם הקפה הנמס על בן מארי.
  • 4. בקערה קטנה ממיסים את הג'לטין במעט מים על פי הוראות היצרן, ומיד מוסיפים לתוך השוקולד המומס. טורפים במטרפת יד עד שהג'לטין מתחבר לתערובת.
  • 5. מקציפים את השמנת הצמחית, המים וחלב הקוקוס לקצף יציב. מניחים לרגע בצד.
  • 6. מקפלים את תערובת הביצים עם יתרת קצף הביצים.
  • 7. מקפלים את קצף הביצים עם השמנת המוקצפת למוס אחיד.
  • 8. מזלפים את השוקולד המומס על תערובת המוס, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם אוורירי.
  • 9. מכינים קרם שוקולד-קפה: עוטפים את פולי הקפה במגבת ובעזרת מערוך שוברים אותם. מרתיחים 100 מ"ל שמנת צמחית עם פולי הקפה, מכבים את האש ומצננים כ-10 דקות.
  • 10. קוצצים את השוקולד המריר. כעבור 10 דקות מביאים את השמנת לרתיחה בשנית, מסננים מפולי הקפה ויוצקים על השוקולד הקצוץ.
  • 11. מבליעים את השוקולד אל תוך השמנת בעזרת מטרפת יד.
  • 12. מערבבים את הג'לטין עם מעט מים קרים ומיד מוסיפים בערבוב לגנאש הקפה ומקררים.
  • 13. מקציפים את יתרת השמנת הצמחית עם חלב הקוקוס.
  • 14. מקציפים את גנאש הקפה, שופכים אותו על השמנת המוקצפת ומערבבים (מקפלים) בעזרת לקקן, עד לקבלת מוס אחיד.
  • 15. מרכיבים את העוגה: ממלאים שליש מהרינג במוס שוקולד. יוצקים את קרם הקפה ומשטחים. מסיימים עם יתרת מוס השוקולד. משטיחים עם מרית את חלקו העליון של המוס. מקפיאים ללילה.
  • 16.האופן הכנת הציפוי: קוצצים את השוקולד. מרתיחים את השמנת הצמחית עם הגלוקוז וסירופ התירס, ויוצקים על השוקולד.
  • 17 טורפים היטב במטרפת יד עד לקבלת ציפוי אחיד, מוסיפים את המרגרינה, חמאת הקקאו והגרוייר, ומבליעים בציפוי השוקולד.
  • 18. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהרינג ומסירים את השקף.
  • 19. מניחים את העוגה על רשת האפייה של התנור, העומדת מעל תבנית אפייה נקייה.
  • 20. יוצקים את הציפוי על העוגה בעזרת מצקת. אוספים בעזרת מרית את שאריות הציפוי שנשפכו לתבנית התחתונה.החוזרים ומצפים את העוגה. שומרים במקרר עד להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully