טאקו תירס עם עוף מולה רוחו
טאקו היא המנה שהמקסיקנים הכי אוהבים לאכול מחוץ לבית. ארוחת טאקו הוא כמו ארוחת טעימות, אבל בעמידה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 12-18 טורטיות תירס (או קמח, למעדיפים)
- 1 עוף בגריל
- 1 צנצנת (200 גרם) רוטב מולה מרוכז (ניתן להשיג בחנויות הטבע הגדולות או במדפי ה"אוכל העולמי" במרכולים הגדולים)
- 1 כוס מרק עוף, מרק בשר או מרק ירקות, או עגבניות מרוסקות או מים
- אופציה: 3 כפות שמנת או חלב קוקוס
- אופציה: 2-3 קוביות שוקולד מריר
- להגשה:
- 1 בצל לבן פרוס לחצאי טבעות
- חופן כוסברה
- מעט שומשום קלוי לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מחממים את הטורטיות ושומרים במגבת לחה למניעת התייבשות.
- 2. מסירים מהעוף עור וגידים וקורעים לרצועות דקיקות.
- 3. בסיר בינוני, על אש בינונית, מערבבים את המולה עם הנוזל. ניתן להוסיף מעט שמנת או חלב קוקוס או שוקולד מריר. מביאים לרתיחה עדינה.
- 4. מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים בעדינות.
- 5. מסדרים את הטורטיות על צלחות הגשה, מניחים את העוף במולה. מקשטים ברצועות בצל, כוסברה ושומשום ומגישים.