וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמרים שוקולד, שלב אחר שלב

דודו אוטמזגין

24.8.2023 / 6:00

השף קונדיטור דודו אוטמזגין ביצירה פרי פיתוחו. מוקדש לכל מי שאוהבות ואוהבים להשקיע במלאכת האפיה

התחלות מתוקות של דודו אוטמזגין. דרור כץ,
משחק בין מרקמים וטעמים. קראנץ במילוי קרם שקדים, מרנג אגוזים ושוקולד/דרור כץ

זו לא שבת בלי עוגת שמרים, אבל הקראנץ ז'פונז הזה הוא כבר בליגה אחרת. בא לכם להשקיע ולהכין עוגה לשבת כמו בקונדיטוריה הכי מושקעת? הקונדיטור דודו אוטמזגין במתכון לרולדת שמרים במילוי קרם שקדים, שברים של מרנג אגוזים ושוקולד - משחק מענג בין מרקמים וטעמים.

זה הזמן שלכם לקפוץ למגרש של הגדולים באמת עם מתכון שלוקח אתכם צעד אחר צעד עד לתוצאה מעוררת השתאות. המחמאות מובטחות.

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק 35 ס"מ:

  • לבצק: 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים (לא גדולות)
  • 100 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • ½3 כוסות קמח (500 גרם)
  • 4 כפות שמרים טריים (40 גרם)
  • לקרם שקדים: 100 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח (20 גרם)
  • 1 כוס אבקת שקדים (100 גרם)
  • ½1 כפות רום (20 מ"ל)
  • למרנג: 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כוס אגוזים קצוצים (110 גרם)
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ, לזרייה מעל
  • לאפייה:1 ביצה טרופה, להברשה

הוראות הכנה:

1. מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הסוכר, הביצים, המים והמלח עד שהחמאה מתחילה להתרכך.

2. מוסיפים את הקמח והשמרים, ולשים כ-8-10 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.

3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר, עד שהוא מכפיל את נפחו. יוצרים ממנו גליל שמנמן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך יממה (24 שעות).

4. מכינים את קרם השקדים: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במהירות איטית. מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, ומערבבים. אם צריך, עוצרים את פעולת המיקסר, ומנקים עם לקקן את דפנות הקערה.

5. מוסיפים בהדרגה את הביצים, ממשיכים לערבל עד שהן נטמעות במסה ולבסוף מוסיפים את הרום. מכסים את הקרם בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

6. מכינים את המרנג: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מערבבים את אבקת הסוכר והאגוזים הקצוצים יחד, ומוסיפים אותם לקצף בהדרגה תוך כדי תנועות קיפול עדינות מלמטה למעלה עד לקבלת מרנג אגוזים אחיד ואוורירי.

7. מורחים את המרנג בשכבה אחת אחידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות, במשך שעה עד שעה וחצי. מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מרסקים אותו עם הידיים לתוך קערה.

8. מרכיבים את העוגה (הז'פונז): מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו לשניים ועל גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה בגודל של 40X30 ס"מ ובעובי של 3 מ"מ.

9. מורחים על כל בצק מחצית מקרם השקדים, מפזרים את המרנג האפוי ואת השוקולד הקצוץ. מגלגלים ומהדקים לשתי רולדות חותכים כל רולדה באמצע לכל האורך כך שיתקבלו שני חצאים וקולעים כל אחד מהם לצמת קראנץ.

10. מניחים כל עוגה בתבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר (חשוב להבריש את הביצה לפני ההתפחה).

11. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 40 דקות, ומצננים.

אוהבים קרם פיסטוק? החליפו את אבקת השקדים בפיסטוקים טחונים באותה הכמות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully