מנגולד ממולא אורז וגוג'י ברי
השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה גרסה מהירה וטעימה לממולאים שטרם ניסיתם, עם ג'וג'י ברי - מזון העל שאתם חייבים להכניס למטבח שלכם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-5 מנות:
- 10-12 עלי מנגולד גדולים ויפים
- 1 בצל קצוץ דק
- כוס אורז בסמטי מלא מבושל
- 50 גרם גוג'י ברי מושרים בחצי כוס מים רותחים (ניתן להשיג בכל חנות טבע)
- כוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, נענע,רוקט, בצל ירוק ומה שמתחשק)
- כף שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1/4 כפית זרעי כוסברה כתושים במכתש ועלי
- לרוטב:
- 3 כפות סויה
- 4 כפות חומץ אורז
- 5 כפות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה
- 1. חולטים את עלי המנגולד למשך 10 שניות במים רותחים ומיד מעבירים לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול.
- 2. במחבת מאדים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים לו את הגוג'י ברי ללא הנוזלים, אורז מלא מבושל, עשבי תיבול ואת הכוסברה הטחונה, מלח ופלפל. ממשיכים לבשל עוד כשתי דקות.
- 3. ממלאים את עלי המנגולד.
- 4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה, מלבד הקורנפלור.
- 5. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים בכלי נפרד ומוסיפים לאט-לאט לסיר. מערבבים עד שמסמיך.
- 6. מוסיפים את עלי המנגולד הממולאים, ומבשלים כחמש דקות.
- 7. מגישים מיד.