וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שניצל וינאי (עוף או חזיר)

מנה אוסטרית קלאסית

מתכון מאת: פיטר הומל, מערכת וואלה

אוכל אוסטרי של פיטר הומל'ס. נמרוד סונדרס
אוכל אוסטרי של פיטר הומל'ס

מצרכים למתכון

  • את השניצל הווינאי המסורתי מכינים מנתח שייטל. זהו נתח אחורי, עם מעט שומן יחסית ומרקם קצת לעיס. זהו הנתח מושלם לשניצל, כי מרגישים את טעם הבשר מבעד לפירורי הלחם, והוא נשאר עסיסי אחרי הטיגון. רצוי לבקש מהקצב שיפרוס את הבשר לפרוסות בעובי 1-1 1/2 ס"מ, במשקל 100-150 גרם כל אחת. בבית, לפני שלושת שלבי הציפוי, מומלץ לדפוק קצת את הפרוסות – אבל לא יותר מדי.
  • להכנת שניצל חזיר, מומלץ לבקש מהקצב פרוסות של סינטה. במקרה הזה, הפרוסות צריכות להיות דקות יותר, כ-1/2 ס"מ. בהשוואה לשניצל עוף, בעת נגיסה בשניצל החזיר מגלים, שלבשר יש נוכחות משמעותית יותר, אך הוא עדיין עדין. להכנת שניצל עוף, כידוע לכולנו, משתמשים בחזה עוף פרוס דק, שאפשר למצוא בכל סופר.
  • הטיפים של פיטר לשניצל המושלם:
  • * מערבבים את הביצים הטרופות עם כף חרדל דיז'ון חלק.
  • * מוסיפים לפירורי הלחם שומשום או שבבי קוקוס קלוי.
  • * אפשר למלא את השניצלים השונים בפרוסת שינקן, גבינת גאודה ופרוסת מלפפון כבוש בחומץ, לקפל ואז לצפות בקמח, ביצים ופירורי לחם.
  • חומרים לשניצל בסיסי:
  • 6 פרוסות שייטל, סינטה או חזה עוף
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1 ליטר שמן
  • להגשה:
  • 3 פלחי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים 3 קערות שונות: עם קמח, עם הביצים הטרופות ועם פירורי הלחם.
  • 2. מסדרים את הקערות אחת ליד השנייה, כשזו עם הביצים באמצע.
  • 3. מחממים שמן בסיר רחב ועמוק יחסית.
  • 4. טובלים את פרוסות הבשר בקערת הקמח. מנערים היטב על מנת להיפטר מעודפי קמח. אחר כך טובלים את הבשר בביצה, ואז עוברים לקערת פירורי הלחם ומצפים היטב.
  • 6. כשהשמן חם דיו (170 מעלות היא הטמפרטורה האידאלית) מטגנים את השניצל, כל פעם 2-3 שניצלים, עד הזהבה.
  • 9. כשהשניצל זהוב מוציאים ומניחים על נייר סופג. מגישים את השניצל עם רבע לימון טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully