וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סביח מנצח של פלאפל גבאי

המתכון לסביח של שבת בבוקר - פיתה עם חריף, ביצה, חצילים מטוגנים ומרכיב סודי

מתכון מאת: לירן גבאי, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • למנת סביח
  • 5-6 חצילים
  • חריף
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 בצל חתוך דק
  • עמבה לפי הטעם
  • 4 תפוחי אדמה (גבאי מטגנים את תפוחי האדמה עם תערובת תבלינים סודית ומכנה אותם כדורי פלא, כאן הוא מסר רק את הכמון. מי שלא רוצה להסתבך יכול להגיש פשוט תפוח אדמה מבושל במים)
  • 1 כף כמון
  • ביצה שהרתיחו ובישלו כל הלילה על פלטה חשמלית
  • חומוס
  • טחינה ביתית
  • מלח
  • פלפל
  • פיתה טרייה
  • *אם רוצים אפשר להוסיף סלט ירקות קצוץ (עגבניה ומלפפון)

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לריכוך. מועכים לפירה ומתבלים בכמון.
  • 2. קולפים את החצילים ופורסים לעובי סנטימטר. משרים את הפרוסות במים עם מלח לשעה.
  • 3. מוציאים מהמים ומייבשים כחצי שעה.
  • 4. קולפים את החצילים ופורסים לעובי סנטימטר. משרים את במים עם מלח לשעה, מוציאים מהמים ומייבשים בערך חצי שעה.
  • 5. לאחר מכן מטגנים את החציל בשמן עמוק עד שהוא מזהיב.
  • 6. יוצרים כדורים מהפירה ומטגנים בשמן עמוק.
  • 7. מרכיבים את המנה: מורחים על הפיתה חומוס וטחינה ומוסיפים חריף.
  • 8. מוסיפים את הביצה ומועכים אותה בעדינות. מתבלים במלח ופלפל.
  • 9. מוסיפים פרוסות חציל, עד שכל הפיתה מלאה בהן.
  • 10. מוסיפים פטרוזיליה, בצל, 4 כדורי פלא/ תפוח אדמה מבושל, מכסים בעמבה, טחינה וחריף אם רוצים. מגישים.
  • מתכון לסביח של פלאפל גבאי

  • מרטיני חציל

  • סביח

  • פלאפל אפוי

  • פלאפל של "אווזי"

  • פלאפל עדשים עם טחינה

  • פלאפל אסלי

  • פלאפל בורגול

  • אומלט פלאפל וסחוג ירוק

  • קציצות טונה-פלאפל

  • פלאפל דג בסלסת מלפפונים

  • פלאפל עדשים

  • פלאפל טופו עברי

  • קעריות פלאפל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully