וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלקים במילוי ירקות שורש ועדשים

מנה בריאה במיוחד של סלקים מאודים במילוי ירקות שורש ועדשים שחורות, ששוחים ברוטב רימונים חמוץ-מתוק

מתכון מאת: שלי לרון, מערכת וואלה

משק ברזילי. נמרוד סונדרס
משק ברזילי

מצרכים למתכון

  • ל-10 סלקים:
  • 10 סלקים בינונים יפים ועגולים, קלופים
  • למילוי:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 שומר קטן קצוץ דק
  • 1 גזר קלוף וקצוץ דק
  • 1 שורש סלרי קלוף וקצוץ דק
  • 1 שן שום פרוסה
  • קמצוץ צ'ילי
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף צלפים
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף רכז רימונים
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס מיץ רימונים סחוט
  • 1/4 כוס מיץ גזר סחוט
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 1/4 כוס מיץ תפוחים סחוט
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רכז רימונים
  • קורט מלח, פלפל שחור וצ'ילי

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי רוטב הרימונים בסיר ומצמצמים לחצי כמות עד שמעט מסמיך. טועמים תיבול ומניחים בצד.
  • 2. בסלסלת אידוי גדולה מאדים את הסלקים הקלופים עד רכות, בערך 30-40 דקות.
  • 3. מאדים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום, הצ'ילי וכל ירקות השורש החתוכים ומטגנים עוד כשתי דקות.
  • 4. מוסיפים את העדשים השחורות והיין הלבן ומצמצמים לחצי כמות.
  • 5. מוסיפים סילאן, צלפים, רכז רימונים, וסויה ומים עד כיסוי.
  • 6. מבשלים עד שהעדשים מתרככות אך לא נמעכות, בערך 20-30 דקות.
  • 7. מורידים מהאש וממלאים את הסלקים המאודים.
  • 8. מגישים עם רוטב רימונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully