וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מילפיי סירופ מייפל

מתכון של הקונדיטור הצרפתי כריסטוף מישלאק למילפיי סירופ מייפל

מתכון מאת: כריסטוף מישלאק, מערכת וואלה

מילפיי וקינוח תפוזים של כריסטוף מישלאק. סטודיו שירן כרמל,
מילפיי וקינוח תפוזים של כריסטוף מישלאק/סטודיו שירן כרמל

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות
  • 250 גרם סירופ מייפל אורגני שבושל וצומצם לכדי 200 גרם
  • 230 גרם שמנת מתוקה (מיכל שמנת מתוקה פחות 2 כפות)
  • 66 גרם חלמונים טריים (1/2 3 חלמונים)
  • 330 גרם מסקרפונה
  • 1 גרם (קורט) מלח ים אטלנטי
  • 4 גרם ג'לטין (חצי כף)
  • 20 גרם מים (כף+שתי כפיות)
  • 1 חבילת בצק עלים איכותי על בסיס חמאה
  • להגשה
  • 100 גרם פקאן סיני קצוץ גס
  • אביזרים
  • טוסטר לחיצה עם פסים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את הטוסטר לחום מינימלי.
  • 2. חותכים את בצק העלים למלבנים באורך של 20 סנטימטרים ורוחב של 10 סנטימטרים. מניחים בטוסטר, סוגרים ואופים עד להזהבה.
  • 3. מוציאים ומניחים על רשת לצינון. לאחר שהבצק מתקרר ניתן לחתוך אותו בעזרת סכין למנות אישיות בגודל הרצוי.
  • 4. במקביל, מערבבים יחדיו את הג'לטין והמים ומניחים להתייצבות במקרר למשך כ-10 דקות.
  • 5. בסיר קטן מחממים 150 גרם מסירופ המייפל לחום של 85 מעלות, יחד עם השמנת והחלמונים. זאת תוך כדי בחישה מתמדת בעזרת מטרפה על אש קטנה מאוד. יש להיזהר לא להביא לרתיחה. למי שאין מדחום יכול לבדוק את סמיכות הבלילה בעזרת כף- טובלים את הכף בנוזל ומעבירים אצבע על גב הכף, אם הנוזל יציב ונוצר "שביל" החוצה את הקרם לשניים- זה הזמן לעצור.
  • 6. מוסיפים למסה את הג'לטין המוכן ואת המלח האטלנטי ומערבבים עד שהוא נטמע בתוך הבלילה.
  • 7. יוצקים את הבלילה על המסקרפונה, מערבבים ומקררים כשעה במקרר.
  • 8. מעבירים את המסה למיקסר ומקציפים בעזרת מטרפה.
  • 9. מעבירים את המסה של הקרם לשק זילוף ומזלפים שכבה נדיבה על בצק העלים, לאחר מכן מכסים בחתיכה נוספת של בצק.
  • 10. מעמידים את הוופל שנוצר על צדו, על מגש שניתן להכניס למקרר.
  • 11. כשהמילפיי מאונך למגש, מזלפים בזיגזג שכבה נוספת של קרם. מצננים במקרר כשעה, בכדי שהקרם יתייצב.
  • 12. מוציאים מן המקרר, מזלפים בעזרת כף מסירופ המייפל שנותר ומקשטים בפקאן סיני. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully