וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות קלאסיות של מיקי שמו

את הסופגניות הללו ניתן לטגן ולמלא במליות שונות כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, קונפיטורות שונות, תמרים ומרשמלו ועוד

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

סופגניות של מיקי שמו. אפיק גבאי
סופגניות של מיקי שמו

מצרכים למתכון

  • -25 יחידות של 70 גרם
  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות חלב (320 מ"ל)
  • 3 ביצים "L"
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם שמרים טריים+1 כפית
  • 2 כפות ליקר אמרטו 20 מ"ל
  • 1 כף אינסטנט פודינג- 15 גרם
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • גרידה מ-1/4 לימון
  • חומרים למילוי:
  • ריבת תות/ פטל/מעורבת.
  • חומרים לציפוי:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים במיקסר עם "וו לישה" את הקמח, שמרים, סוכר, מים, חמאה, תמצית וניל, גרידת לימון ואינסטנט פודינג, במשך 10 דק' במהירות בינונית- איטית.
  • 2. מוסיפים את המלח והליקר אמרטו ולשים כ3-2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
  • 3. מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה(אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.
  • 4. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות.
  • 5. מגלגלים את היחידות בצק ל-25 כדורים ומעבירים אותם למגש מעט משומן. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח- כשעה ורבע.(לעיתים שעה מספיק)
  • 6. ממלאים סיר טיגון בשמן עד למחצית מגובהו ומחממים את השמן עד לטמפ' טיגון.
  • 7. מטגנים את הסופגניות כ-3 דק' מכל צד סך הכל 6 דק'.
  • 8. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים.
  • 9. ממלאים במילוי הרצוי בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
  • טיפים:
  • שימוש באלכוהול בסופגניה משפר את הטעם ודוחק את שמן הטיגון מלחדור לסופגניה במהלך הטיגון שלה. הוא לא מונע מהשמן לחדור אליה אלא מצמצם את כמות השמן שחודרת אליה. חשוב להדגיש -מגע ישיר שלו עם השמרים –הורג אותם.
  • ציפויים לסופגניות
  • ציפוי חלבה
  • חומרים:
  • 500 גרם ממרח חלבה
  • 1/3 כוס חלב (80 מ"ל)
  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים את החלב לסף רתיחה ומוזגים אותו לקערה עם ממרח החלבה. מערבבים עם מרית עד לאחידות.
  • 2. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. מחממים את הציפוי ומצפים.
  • גיוון: ניתן לפזר על הציפוי חלבה מעט "חלבה שערות".
  • ציפוי שוקולד מריר
  • חומרים:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"')
  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים אותה על גבי השוקולד המריר החתוך לקוביות. ממתינים 2 דקות.
  • 2. ומערבבים עם מרית לאחידות. מניילנים ושומרים במקרר עד לשימוש. בעת השימוש מחממים ומצפים.
  • ציפוי ריבת חלב
  • חומרים:
  • 500 גרם ריבת חלב
  • 1/4 כוס חלב- 60 מ"ל
  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים את החלב לסף רתיחה ומוזגים אותו לקערה עם ריבת החלב מערבבים עם מרית עד לאחידות.
  • 2. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. כשרוצים לצפות את הסופגניות מחממים ומצפים.
  • ציפוי שוקולד לבן
  • חומרים:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים אותה על גבי השוקולד לבן החתוך לקוביות.
  • 2. ממתינים 2 דקות ומערבבים עם מרית לאחידות. מניילנים ושומרים במקרר עד לשימוש.
  • 3. בעת השימוש מחממים ומצפים.
  • טיפ: אפשרי גם להשתמש בציפויים הללו גם כמלית שאותה מזלפים פנימה לסופגניות. אולם המלית לא צריכה להיות נוזלית אלא נוחה לזילוף. (מחממים אותה פחות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully