וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלאי קופטה

מתכון מהתוכנית רויאל שף לקציצות אווריריות מגבינה וסולת ברוטב עגבניות ותבלינים

מתכון מאת: חנוך סטמקר, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • לקציצות:
  • 1/2 חבילת סולת
  • 100 גרם פרג
  • 2 חבילות גבינת קוטג' (במידה ויש ניתן להמיר בגבינת פניר הודית)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 100 גרם זרעי חמניות טחונים
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • 6 בצלים גדולים
  • 8 עגבניות
  • 5 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • 3 כפות כמון טחון
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף הל טחון
  • 4 יחידות הל שלם
  • 2 יחידות ציפורן
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כף גרם מסאלה
  • 100 מ"ל שמן (כחצי כוס)
  • 150 מ"ל שמנת
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם זרעי חמניה טחונים
  • להגשה:
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצה יחד לעיסת בצק ונותנים לה להתאחד מספר דקות.
  • 2. מכדררים את הרכיבים לכדורי קציצות קטנים ומטגנים בשמן עמוק לזמן קצר עד להזהבה.
  • 3. מחממים שמן בסיר ואליו מוסיפים שום, עלי דפנה, ציפורן, מקל קינמון והל שלם.
  • 4. לאחר טיגון קצר מוסיפים את הבצל והעגבניות ומבשלים כ-40 דקות.
  • 5. מוסיפים את התבלינים הנותרים וממשיכים בבישול כ-5 דקות.
  • 6. מוסיפים את החמאה והשמנת ומבשלים 2 דקות נוספות.
  • 7. את הרוטב שנוצר טוחנים עם מוט חשמלי או בבלנדר עד לרוטב חלק יחסית אך סמיך.
  • 6. מוסיפים זרעי חמניות טחונים ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
  • 7. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומגישים עם אורז לבן.
  • מתכון למלאי כופתה - קציצות גבינה של מסעדת הודו הקטנה

  • פניר מסאלה

  • חובה – תבשיל כדורי סולת ממולאים

  • ירקות בסגנון הודי

  • הממולאים של אמא מרים

  • מתכון בסיסי ללימונים כבושים

  • קדירת ירקות ופריקי טבעונית

  • חמין מושלם

  • לימונים קטנים כבושים בקלי קלות

  • בצלים ממולאים תרד וחיטה

  • טבית עם פטריות מיובשות

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • מרק גולאש מושלם

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully