וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עוף צח עם קרעפלך

מרק עוף צח עם קרעפלך מתוך הספר "מרק חם" של בני סיידא

מתכון מאת: בני סיידא, מערכת וואלה

מרקים של בני סיידא. צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר, הוצאת מודן,
מרקים של בני סיידא/צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר, הוצאת מודן

מצרכים למתכון

  • למרק:
  • 3 כרעיים מעוף טרי
  • 700 גרם גרון הודו, חתוך לקטעים
  • 6 כנפיים
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 בצל גדול, קלוף וחצוי
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לחצאים
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחצוי
  • 10 גבעולי פטרוזיליה + 5 גבעולי סלרי קשורים בחוט שפגט
  • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד), חצויה ושטופה היטב
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 31/2 ליטרים (14 כוסות) מים
  • להגשה:
  • 21-18 קרעפלך איכותיים (במילוי האהוב עליכם), מבושלים

אופן ההכנה

  • 1. שמים בסיר גדול את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ביותר בבעבוע עדין 3 שעות.
  • 2. מצננים, מסננים את המרק (לא משתמשים במתכון זה בתכולת המרק) ומקררים את הנוזל למשך לילה (הנוזל הוא המרק הצח).
  • 3. למחרת, מסירים את השומן מעל פני המרק ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם עם קרעפלך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully