וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין של בית

השף יואב בלימן נזכר בטעמים ובריחות מבית ילדותו, בעיקר כשהוא מכין אצלו בבית חמין - כזה שמתבשל לאורך לילה שלם, ונותן קדימון לקראת הארוחה.

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה

צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • ל-10-12 מנות:
  • שמן
  • 1 ק"ג עצמות רגל בקר
  • 1/2 1 נתח שריר בקר, חתוך לנתחים גדולים
  • 1 ק"ג קישקע (לא חובה)
  • 500 גרם חומוס שהושרה ללילה במים וסוננה
  • 500 גרם שעועית אדומה/לבנה שהושרתה ללילה במים וסוננה
  • 500 גרם חיטה שהושרתה ללילה במים וסוננה
  • 500 גרם כוסמת
  • 200 גרם שזיף מיובש מגולען
  • 200 גרם תמר מג'הול מגולען
  • 10 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1/2 צנצנת סילאן
  • 3 בצלים לבנים גדולים קלופים ופרוסים ל-1 ס"מ
  • 200 מ"ל שמן סויה
  • 10 ביצים קשות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • 3 מקלות קינמון
  • מעט פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר לחמין שיכול להיכנס לתנור, ויוצקים לתוכו את השמן.
  • 2. מוסיפים את נתחי השריר, מתבלים במלח ופלפל וצורבים מכל צדדיו. מוציאים את הבשר לקערה.
  • 3. לאותו הסיר מוסיפים את הבצל ומשחימים אותו קלות. מוציאים את הבצל.
  • 4. בונים את החמין: מניחים בתחתית הסיר את העצמות בשכבה התחתונה. מניחים כמחצית מכמות הקטניות למעט הכוסמת בתחתית.
  • 5. מניחים את תפוחי האדמה ואת מקלות הקינמון. מפזרים מחצית מכמות הבצל המושחם ואת השום. מניחים את נתחי הבשר. מניחים את שארית הקטניות מעל ללא הכוסמת. מעל עורמים את הבצל המושחם.
  • 6. מתבלים בסילאן ובתבלינים. מכסים את תכולת הסיר במים שצריכים להיות בגובה 3-4 ס"מ מעל גובה מתכולת הסיר. מביאים לרתיחה.
  • 7. מחממים תנור ל-100 מעלות. מורידים את הסיר מהאש (אחרי הרתיחה), מניחים את הביצים מעל התערובת (על נייר כסף). סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור ל-12 שעות. מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים.
  • 8. כשעה לפני ההגשה פותחים את הסיר ומוסיפים את הכוסמת, מכסים.
  • 9. אם רוצים להוסיף קישקע, מחממים אותו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות. לאחר מכן מוזגים מעליו את רוטב החמין ומגישים לצד תכולת הסיר. עדיף לעשות כך משום שבסיר החמין לקישקע נטייה להתפרק.
  • ארוחה משפחתית: חמין של בית

  • החמין של דיטה

  • חמין מקרוני של חיים כהן

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • סלט "כל העגבניות"

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • קציצות ברוטב חמוסטה חמצמץ

  • פיתה שרופה עם בשר וביצה

  • כבד עגל ביין אדום

  • לחי בקר בסגנון תימני

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • גולאש אוסובוקו

  • קטאייף במילוי שפונדרה

  • תבשיל נתח צ'אך

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully