וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתכון לניוקי סלק ברוטב שמנת וגבינת גורגונזולה

מתכון של מסעדת מרקו בתל אביב

מתכון מאת: גבריאל פנחסוב, מערכת וואלה

ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב. נמרוד סונדרס
ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב

מצרכים למתכון

  • 1 סלק בינוני
  • 3 תפוחי אדמה מסוג דזירה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף מלח שטוחה
  • מצרכים לרוטב:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
  • 100 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת
  • חופן של עירית קצוצה דק

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הסלק בקליפתו עד לריכוך מוחלט. מקלפים, מועכים ומצננים.
  • 2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-55 דקות עד לריכוך מוחלט.
  • 3.מקלפים, מצננים ומועכים לכדי פירה. מאחדים את תפוחי האדמה יחד עם הסלק. מוסיפים ביצים, קמח, שמן זית ומלח ולשים עד לקבלת בצק רך.
  • 4. מקמחים משטח עבודה, יוצרים נקניקים דקים ומאורכים בקוטר של 1.5 ס"מ. חותכים פיסות באורך 1 ס''מ. אפשר לסמן עם מזלג חריצים יפים. את הניוקי מסדרים במגש מקומח ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
  • 5. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מעבירים את הניוקי למים בהדרגה. כל פעם מעט ניוקי, מבשלים עד שהם צפים, מסננים ומעבירים חזרה למגש.
  • 6. במקביל מכינים את הרוטב: במחבת עם שמן זית מאדים את השום, מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מצמצמים ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
  • 7. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים מעט כך שיספוג את הרוטב. מפזרים מעט גבינת גורגונזולה ועירית קצוצה מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully