וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחת בוקר אנגלית

הארוחה הכי חשובה ביום בגרסא האנגלית: נקניקיות שמנות ועסיסיות, ביצה רכה, פטריות פורטובלו על הגריל, ועגבניות צלויות, עטופות בשמן זית. ארוחת בוקר של מלכים (או מלכות).

מתכון מאת: טליה פבזנר, מערכת וואלה

אוכל אנגלי. אפיק גבאי
אוכל אנגלי

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 2 נקניקיות
  • 2 פטריות פורטבלו שטוחות
  • 1-2 עגבניות בשלות
  • 100 ג' שעועית מוכנה (בקופסת שימורים או מבושלת ברוטב עגבניות)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 פרוסת לחם

אופן ההכנה

  • 1. במחבת כבדה מחממים שמן זית על אש נמוכה.
  • 2. מבשלים את הנקניקיות. מוסיפים את הנקניקיות למחבת החמה ומבשלים לאט במשך כ 15-20 דקות, הופכים מדי פעם, עד להזהבה. לאחר 10 דקות הראשונות, מגבירים את החום לבינוני לפני תחילת בישול המרכיבים האחרים.
  • 3. מנקים את הפטריות, חותכים את הגבעול עד לבסיס הפטרייה. מתבלים במלח ופלפל ומטפטפים מעל מעט שמן זית. מניחים על צלחת הגריל עם הצד של הגבעול כלפי מעלה ומבשלים 1-2 דקות. הופכים לצד שני ומבשלים ל3-4 דקות נוספות. יש למנוע בישול יתר בכדי לא להוציא את המיצים מהפטרייה.
  • 4. חותכים את העגבניות לרוחב המרכז / או במחצית אורכו במידה ומשתמשים בעגבניות תמר. עם סכין קטן וחד מסירים את 'העין' הירוקה. מתבלים במלח ופלפל ומטפטפים מעט שמן זית. מניחים על המחבת עם הצד החתוך כלפי מטה ומבשלים במשך 2 דקות. בעדינות הופכים לצד השני ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהם רכות אך עדיין יציבות.
  • 5. בסיר קטן מחממים את השעועית.
  • 6. לשם הכנת הלחם בצורה ראויה, עדיף לבשל אותו במחבת נפרדת. באופן אידיאלי, יש להשתמש בלחם בן כמה ימים. מחממים מחבת לחום בינוני ומכסים את הבסיס עם שמן. מוסיפים את הלחם ומבשלים 2-3 דקות מכל צד עד שזה הופך פריך וזהוב. אם המחבת הופכת יבשה מדי, מוסיפים עוד קצת שמן. לטעם עשיר יותר, מוסיפים חמאה אחרי שהופכים את הפרוסה.
  • 8. שוברים את הביצה ישר לתוך המחבת עם הלחם המטוגן ומשאירים למשך 30 שניות. מוסיפים כמות יפה של חמאה ומתבלים לפי הטעם. מסירים מהאש לפי רמת הבישול הרצויה לך.
  • 8. ברגע שכל המרכיבים מבושלים , מסדרים על צלחת חמה ומגישים עם קטשופ או רוטב HP.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully