וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוסטביף ברוטב יורקשייר

הארוחה של יום ראשון באנגליה

מתכון מאת: טליה פבזנר, מערכת וואלה

אוכל אנגלי. אפיק גבאי
אוכל אנגלי

מצרכים למתכון

  • ל-8-6 מנות:
  • 4 ק"ג צלעות קדמיות, French trimmedעל העצם, chined
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טרי טחון
  • לפודינג יורקשייר
  • 3 ביצים
  • 115 גרם קמח
  • 275 מ"ל חלב (כוס+2 כפות)
  • שמן חמניות
  • מלח
  • לתפוחי האדמה:
  • 500 גרם תפוחי אדמה קמחיים, קלופים
  • 4 כפות שומן אווז, שומן או שמן צמחי
  • מלח ופלפל
  • רוטב בקר
  • 1/4 כוס חמאה
  • 1/4 כוס קמח
  • 2 כוסות ציר בקר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל

אופן ההכנה

  • לרוסטביף:
  • 1.מחממים את התנור לחום גבוה (כ-240 מעלות).
  • 2.מורחים את הבשר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3.מחממים תבנית עם תחתית עבה על הכיריים וכשזו חמה מספיק מוסיפים את הבשר.
  • 4.הופכים את הבשר במהירות על כל הצדדים בכדי לקבל צבע ופריכות מבחוץ.
  • 5.מעבירים את הבשר מידית לתנור ומשאירים את התנור על החום הגבוה ביותר (כ-240 מעלות) ל- 20 דקות.
  • 6.מנמיכים את החום ל-190 מעלות וצולים חצי שעה לק"ג על מנת להגיע לרמת נא. לרמת חצי נא- מוסיפים עוד עשר דקות לק"ג, לרמת מידיום- מוסיפים 20 דקות לק"ג, ו-30 דקות לקילו לרמת צליה מלאה.
  • 7.מוציאים את הבשר מהתנור, מעבירים אותו לקרש חיתוך ומכסים בנייר כסף. נותנים לבשר לנוח במקום חמים במשך 30 דקות.
  • 8.פודינג יורקשייר: מערבבים יחד את הביצים, קמח וקורט מלח.
  • 9.מוסיפים את החלב, תוך בחישה מתמדת , עד שנוצרת בלילה נוזלית.
  • 10.משאירים את הבלילה למנוחה, מכוסה, במקרר עד 12 שעות.
  • 11.לתוך תבנית קאפקייקס מוזגים שמן חמניות בגובה 1 ס"מ.
  • 12.מחממים את התבנית והשומן למשך כ-10 דקות עד שהשומן חם מאוד.
  • 13.מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים פנימה את הבלילה , ומיד מחזירים לתנור אופים במשך 25 דקות , עד לקבלת גוון זהוב ופריך. יש לוודא לא לפתוח את דלת התנור למשך 20
  • לתפוחי האדמה:
  • 1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  • 2. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים (חתיכות קטנות מדי יתפוררו במים), מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, מוסיפים קורט מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות. יש לוודא שהתפו"א לא מבושל מדי, הוא צריך להיות מוצק.
  • 3. מסננים את תפוחי האדמה במסננת.
  • 4. מחממים את השומן או השמן בתבנית צלייה עד לחם מאוד אך לא שרוף. מכניסים את תפוחי האדמה בזהירות לתוך השמן החם. עוטפים כל אחד בשמן, זה יעזור למנוע מתפוחי האדמה להידבק . מחזירים את תבנית הצלייה לתנור החם וצולים עד להזהבה ועד שנהיה פריך (כ-45 דקות). הופכים את תפוחי האדמה מעת לעת. מגישים מיד!
  • לרוטב בקר:
  • 1. ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מלח ופלפל.
  • 2. מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות או עד שהתערובת מתחילה להשחים קלות, תוך ערבוב מתמיד.
  • 3. מנמיכים את האש ומוסיפים לאט את ציר הבקר, תוך בחישה מתמדת. יש להיזהר מהרוטב המבעבע שעשוי להתיז לכל הכיוונים.
  • 4. מעלים שוב לחום בינוני וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully