וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיש אנד צ'יפס עם רוטב טרטר

שדרוג של מנת הפאסט פוד הבריטית הפופולרית כל כך: המפתח נמצא בתיבול של הכנת רוטב הטרטר, כשמחית האפונה מאזנת קצת את השמנוניות הבלתי נמנעת.

מתכון מאת: טליה פבזנר, מערכת וואלה

אוכל אנגלי. אפיק גבאי
אוכל אנגלי

מצרכים למתכון

  • ל 4 מנות:
  • 4 מנות של 100 גר פילה קוד
  • 50 גרם קמח – לציפוי הדג
  • שמן לטיגון עמוק
  • להכנת רוטב טרטר:
  • 2 כפות חרדל אנגלי או דיז'ון
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 300 גרם מיונז
  • 1.5 כפיות מיץ לימון
  • 1 כפית חומץ בן יין
  • 20 גרם מלפפון חמוץ קצוץ דק
  • 20 גרם צלפים קטנים, קצוצים דק
  • מעט פטרוזליה קצוצה
  • 20 גרם בצלי שאלוט קצוצים
  • להכנת הבלילה:
  • 400 גר' קמח לחם
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן טחון
  • 250 מל' בירה
  • 250 מל' מים סודה
  • כף שמן חמניות
  • למחית אפונה:
  • 500 ג' אפונה קפואה
  • 40 ג' חמאה
  • 1 כפיות מלח
  • מעט נענע טריה
  • לצ'יפס:
  • 4 תפוחי אדמה לבנים לצי'פס, מקולפים וחתוכים לרצועות עבות
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים את המיונז עם שאר מרכיבי הטרטר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומעבירים ל-4 קעריות הגשה.
  • 2. מכניסים לקערה נפרדת את חומרי הבלילה. מערבבים קמח, מלח ופלפל. מוסיפים את הבירה ואת הסודה. מערבבים הכל יחד עד קבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים שמן ומערבבים. מכסים ומכניסים למקרר.
  • 3. מחממים את השמן בסיר טיגון ל-175 מעלות.
  • 4. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את תפוחי האדמה ל-1.5 דקות. מוציאים ומעבירים למי קרח. מייבשים את תפוח האדמה היטב.
  • 5. מטגנים את הצ'יפס עד שהם מזהיבים. מוציאים מהשמן ומסננים.
  • 6. מאדים את האפונים בסיר עד התרככות, מוציאים ומסננים.
  • 7. ממיסים חמאה במחבת. מכניסים את האפונים למעבד מזון יחד עם החמאה, מלח ונענע וטוחנים בפולסים – שיהיה גס ומחזירים לסיר.
  • 8. מוציאים את הבלילה מהמקרר, טובלים את הדג בבלילה, מטגנים 1-2 יחידות בכל פעם בשמן עמוק ל-3 דקות או עד שמוזהב ופריך. מוציאים ומניחים על נייר מגבת שעל כלי הגשה. חוזרים על הפעולה לכל הדגים.
  • 9. מכניסים את הצ'יפס שוב לשמן העמוק ל-1-2 דקות, עד שמוזהב. מוציאים ומניחים על מגבת נייר.
  • 10. מסדרים את המנה על 4 צלחות: על כל צלחת יש להניח דג, צ'יפס וכ-2 כפות מחית אפונה ומניחים את קערית רוטב הטרטר על הצלחת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully